Onur Ayı nedir?

Haziran ayı lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender topluluklarının kutlandığı Onur Ayıdır. Onur Ayı boyunca genellikle renkli geçit törenleri, konserler ve yürüyüşler düzenlenir. Onur Ayı gerçekten ne anlama geliyor?

Onur Ayı ve Onur Ayının tarihçesi

Haziran ayı, lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) topluluğunun kendi kimliklerini kutladıkları Onur Ayıdır.
Bu ay Haziran ayında 1969’daki Stonewall ayaklanmalarını anmak için kutlanmaktadır. İsyanlar, New York’ta polis ve LGBT topluluğu arasında meydana gelen bir dizi şiddetli çatışmaydı.

Stonewall ayaklanmaları LGBT toplumu için bir dönüm noktası oldu. İsyanlar, cinsel istismarı ve polis memurlarının eşcinselleri aktif olarak istismar etmesini protesto ediyordu. İsyanlar, LGBT topluluğunun hayatın hemen her alanında ciddi eşitsizliklerle karşı karşıya olduğu gerçeğine uluslararası dikkat çekti. Bununla birlikte, LGBT topluluğunun hakları için mücadele etmek için hala yapılması gereken çok şey vardı.

Pride kutlamaları genellikle LGBT topluluğuna ve önemine odaklanır. Buna rağmen, Onur Yürüyüşü’nün anlamı konusunda hala çok fazla tartışma var. Bir yandan Pride,
toplumu ve başarılarını kutlamak, hakları için mücadele etmek için var. 

Pride
ayını bir amaç için kutlayın

Pride ayı tamamen LGBTQIA+ topluluğunu kutlamakla ilgilidir.
Kutlamaya katılmak için, destekleyici bir hayır kurumuna bağışta bulunarak veya gururla bir lgbt bayrağı takarak topluluğu destekleyebilirsiniz. 

Pride hafta sonu genellikle büyük bir polis varlığının olduğu çok sayıda yardım ve onur etkinliği içerir. Bazı etkinliklerde polis aşırı güç kullanmış, insanları taciz etmek için hedef almış ve ana etkinlik ve afterparty sırasında göz yaşartıcı gaz ve flaş bombası kullanmıştır.

“Pride” terimi herhangi bir LGBTQIA+ etkinliğinden gelebilir. Ancak topluluğun bu günde yaptıklarının önemini açıklamak için, geleneksel kutlamaları geride bırakıp daha benzersiz etkinliklerden bahsedeceğiz.

Pride, LGBTQ+ haklarının ne kadar ilerlediğini ve bazı yerlerde hala yapılması gereken ne kadar çok iş olduğunu göstermek için insanların sevgi ve dostluk içinde bir araya gelmesinin bir kutlamasıdır.

Sonuç olarak, Onur Ayı kabul, eşitlik, LGBTQ+ kişilerin çalışmalarını kutlamak, LGBTQ+ tarihini öğretmek ve LGBTQ+ topluluğunu etkileyen konular hakkında farkındalık yaratmakla ilgilidir.

Ayrıca insanları homofobinin ne kadar zarar verici olduğunu ve hala olabileceğini hatırlamaya davet eder.
Onur Yürüyüşü,
kimi severseniz sevin, kim olduğunuzla gurur duymakla ilgilidir.

Onur Yürüyüşünü biliyor muydunuz?

Amerikalı bir kadın olan Brenda Howard, ilk eşcinsel onur yürüyüşünü düzenledikten sonra “onurun annesi” olarak adlandırılmıştır.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
TRY Türk lirası
EUR Euro